Voorlichtingsbijeenkomst Onderwijspact 2 oktober

Op 2 oktober organiseert het Onderwijspact Utrecht een voorlichtingsbijeenkomst voor iedereen die interesse heeft in een (geheel of gedeeltelijke) overstap naar het onderwijs. Dit biedt mogelijk kansen voor mensen in de mobiliteit of in het kader van duurzame inzetbaarheid (bv hybride docent).

 

Zie hieronder de uitnodiging en praktische informatie.

 

Wil jij een baan die past bij je idealen? Waarin je vrijheid hebt en creatief kunt zijn? Anderen kunt motiveren te leren of iets kan meegeven voor het leven. Dan helpen wij jou graag op weg.

Tijdens de voorlichtingsavond op 2 oktober ‘Aan de slag in het onderwijs’ informeren we je over de mogelijkheden van een overstap naar het onderwijs.  Je wordt geïnspireerd door  collega’s die de overstap hebben gemaakt en nu de mooiste baan hebben! Op deze avond maak je kennis met de verschillende typen onderwijs en scholen.  

 

In Midden Nederland hebben we een uitstekend onderwijsklimaat. We hebben de hoogste scholendichtheid van Nederland. Dat betekent dat er altijd een school in de buurt is waar jij helemaal op je plek zit.

Het Onderwijspact Utrecht is opgericht om onderwijzers en docenten (ook in spe) te ondersteunen. We volgen de ontwikkelingen in het onderwijs op de voet en werken samen aan verbeteringen en innovaties.

 

Ben jij nieuwsgierig geworden en denk je erover om je carrière een vervolg te geven als docent? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op 2 oktober.

 

Wat kan je op 2 oktober verwachten?

 

De bijeenkomst bestaat uit de volgende bouwstenen:

  • De mooiste baan in het onderwijs – inspiratie: hoe mooi en leuk is het, een baan die bij je past, hoe ontwikkel je jezelf en hoe ziet een werkdag eruit? Wat zijn de baankansen? In gesprek met leraren, schoolleiders en onderwijs HR- medewerkers uit het primair-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

 

  • Je carrière een vervolg geven – hoe kom je op de juiste plek: wat is er nodig om te kunnen werken in het onderwijs? Welke bevoegdheid is nodig en op welke opleidingstrajecten zijn er. Hoe is het om te studeren naast een baan? In gesprek met opleiders van verschillende opleiders uit de regio.

 

  • De overstap maken – Financiën en rechtspositie: wat betekent deze overstap voor mijn huidige werk, heb ik inkomen als ik studeer en welke opleidingssubsidiemogelijkheden zijn? In gesprek met werkgevers, UWV, VOION.

 

Wil jij de mooiste baan in het onderwijs, meld je dan snel aan!

Wanneer:           dinsdag 2 oktober 19.00-21.00 (inloop vanaf 18.30)

Waar:                  Amadeus Lyceum, Burchtpoort 3, 3452 MD, Utrecht

(voldoende parkeergelegenheid en op 5 minuten loopafstand van Station Vleuten)

Aanmelden:       info@mobiliteit-utrecht.nl.