Techniek challenge Vakkanjers nu ook voor het primair onderwijs!

Leerlingen groep 7 en 8 bedenken oplossingen voor het bedrijfsleven

De techniekchallenge Vakkanjers, voorheen alleen voor het vmbo en mbo, is er nu ook voor het primair onderwijs! Met de start van de Vakkanjer Junior Innovation Challenge is er nu een doorlopende leerlijn van het primair onderwijs naar het voorgezet onderwijs. Aan Vakkanjers doen jaarlijks zo’n 10.000 leerlingen en studenten mee.

 

Vakkanjer Junior Innovation Challenge

Met de Vakkanjer Junior Innovation Challenge gaan leerlingen uit groep 7 en 8 aan de slag met een écht probleem van een bedrijf uit de regio. De challenge legt duidelijk de verbinding tussen technologie, innovatie en maatschappelijke vraagstukken. Het bedrijf komt in de klas en vertelt over de uitdagingen waar zij voor staan. In twee uur tijd gaan de leerlingen met het bedrijf aan de slag en bedenken allerlei innovatieve oplossingen waar het bedrijf mee geholpen is.

 

Dat doen de teams als deelnemer aan Vakkanjers, een programma waarin leerlingen vanaf groep 7 tot en met het mbo hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. De teams met de beste ideeën pitchen hun idee tijdens de landelijke finale: Vakkanjers LIVE.

 

Creativiteit en onbevangen blik

Vakkanjers is een educatief programma waarin leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren een innovatieve oplossing bedenken voor een probleem. Met hun creativiteit en onbevangen blik kunnen de leerlingen prachtige ideeën bedenken. Scholen en bedrijven kunnen zich aanmelden op www.vakkanjers.nl/junior.

 

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden vanaf groep 7 tot en met het vmbo en mbo hun vakmanschap. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een échte opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

Introductiefilmpje: https://youtu.be/mzQFLuciX24