Openbare les Lectoraat Bèta en Technologieonderwijs

Op donderdag 31 januari 2019 verzorgt Elwin Savelsbergh een openbare les. Sinds juni 2017 is hij lector bij het lectoraat Didactiek van het Bèta- en Technologieonderwijs. Het lectoraat maakt deel uit van het Kenniscentrum Leren en Innoveren van Hogeschool Utrecht.

Met zijn onderzoeksgroep werkt hij aan versterking van de bèta- en technologiedidactiek in het primair en voortgezet onderwijs en in het hoger beroepsonderwijs.

 

 

De wereld maken. Bèta- en technologiedidactiek voor een onzekere toekomst

We leven in bijzondere tijden. We weten meer dan ooit over de wereld om ons heen en we kunnen aan meer knoppen draaien dan ooit tevoren. We hebben het menselijk genoom in kaart gebracht, slimme algoritmen voorspellen ons gedrag en we veroorzaken ingrijpende veranderingen in onze leefwereld. Welke plaats moet het bèta- en technologieonderwijs in deze tijd hebben in de opleiding van jonge mensen, en welke bijdrage kan dit onderwijs leveren aan hun toekomstperspectief?

 

In zijn openbare les gaat Elwin Savelsbergh in op de manier waarop het Lectoraat Bèta- en Technologiedidactiek, samen met partners in het basis- en voortgezet onderwijs en vervolgopleidingen, hoopt bij te dragen aan de ontwikkeling van het bèta- en technologieonderwijs voor de samenleving van morgen.

 

Programma

14.30 uur: Inloop en ontvangst openbare les
15.00 uur: Opening door dr. ir. Anton Franken MBA, lid College van Bestuur / Uitreiking lectorenpenning door prof. dr. Elly de Bruijn, directeur Kenniscentrum Leren en Innoveren
15.20 uur: Openbare Les door dr. Elwin Savelsbergh
15.50 uur: Co-referaat
16.05 uur: Afsluiting
16.10 uur: Receptie

 

Locatie: Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht (Utrecht Science Park)

 

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via het aanmeldformulier. Voor vragen kunt u contact opnemen via openbareles@hu.nl.