November Metaalmaand in de TechnoHUB

De TechnoHUB introduceert in november de metaalmaand. Kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar worden geïnspireerd door creatief aan de slag te gaan met mooie en nieuwe techniek. Op 10 en 17 november van 10 tot 12 uur vindt er een programma plaats voor de basisscholen. Op 24 november van 14.30 tot 16.30 uur stelt de TechnoHUB haar deuren open voor kinderen met ouders.

 

Bedrijven uit Woerden e.o. verzorgen zelf de workshops. Kinderen maken kennis met de diversiteit van werken in de techniek waarvan in het bijzonder met metaal, mechatronica en robotica. Ze gaan aan de slag met uitdagende workshops als metaalvouwen, virtueel lassen, 3D printen of zien hoe een heuse cobot werkt. Ze spelen ook een game over de techcity van de toekomst waarbij ze meer leren over mogelijkheden in de techniek. Het belooft een innovatief, leuk en leerzaam programma te worden.

”Met elkaar moeten we toekomst maken”

 

De aanwezige bedrijven zijn partnerbedrijven van de TechnoHUB. Niet alleen verzorgen zij de workshops maar zij kunnen ook alles vertellen over de beroepen en de technische opleidingen die je kunt volgen.

 

Over TechnoHUB
De TechnoHUB is de uitvoeringslocatie van Stichting Woerdens Techniek Talent, waarin meer dan 150 technische bedrijven uit de regio samenwerken voor instroom en behoud van technisch personeel. De TechnoHUB biedt een inspirerende leeromgeving voor scholieren, vakspecialisten en bedrijven. Het doel is dat meer jongeren gaan kiezen voor techniek en technologie, en bedrijven zich verder kunnen ontwikkelen. Onze samenleving en toekomst voor onze nieuwe generatie vraagt hierom, techniek en technologie is hard nodig.