First Lego League: het verhaal van Roos en Feline

Op 29 november jl. werd bij ROC Midden Nederland in Amersfoort de regiofinale van de First Lego League gehouden. Een zeer succesvol en jaarlijks terugkerend evenement. Maar wat maakt het nou zo leuk?

We vroegen dit aan Roos en Feline, leerlingen uit groep 7 van de St. Jorisschool uit Amersfoort.

 

Hieronder hun enthousiaste verhaal:

 

Het begon allemaal op een maandag. Toen de juf ons vertelde dat we meededen aan de LEGO league.

De hele klas was heel enthousiast. We begonnen meteen die woensdag. We hebben allemaal twee keer de robot geprogrammeerd. Toen hebben juf Rianne en meester Rob gekeken hoe we geprogrammeerd hebben op school & bij de Kubus (daar zit de LEGO studio). Ze hebben een groep gekozen. Het robot team bestaat uit Roos, Rokia,Taeke,Coen,Kai en Oscar. Een paar dagen later werd het projectteam gekozen. Dat zijn Jurre, Feline, Amira & Hero. Dit team heeft veel samengewerkt met de klas. We hebben voor alle plannen een 3D ontwerp gemaakt van gerecycled materiaal. Elk jaar is er een ander thema. Dit jaar was het onderwerp Cityshaper. In dit thema hebben wij een speeltuin gemaakt voor gehandicapten.

 

Op 29 november was de wedstrijd. We gingen er met het robotteam en projectteam naar toe. Later kwam de rest van de klas om ons aan te moedigen. Op de dag zelf moesten wij ons speeltuinproject presenteren. Dit ging heel goed. De hele klas mocht kijken. Ook moesten we 3 keer de robotmissie doen. Dit ging erg goed! Wij hadden uiteindelijk de hoogste score behaald! Daarnaast hebben wij ook het beste samengewerkt. Daar kregen wij ook prijzen voor. De dag werd gepresenteerd door een enthousiaste jongen. Dit was erg leuk! Daarnaast waren er allemaal leuke activiteiten, zoals aikido en de legostudio was er ook. Zo waren en nog veel meer leuke dingen om te doen! We hadden zelfs een vip tafel voor ons team alleen. Het eten gaven wij ook aan onze klasgenootjes die niet in het team zaten.

 

Na de prijsuitreiking was de dag afgelopen. Iedereen was heel erg blij en juf en meester waren erg trots op de hele klas.

Eind

Gemaakt door Roos en Feline

 

Feline de Groot