Feest van de Techniek Utrecht

 

Scholieren enthousiast maken voor techniek

In een tijd waar robots de overhand nemen en technologie in een enorme sneltrein zit, is het belangrijk dat scholieren enthousiast worden voor een technische opleiding. Om dat voor elkaar te krijgen, houdt TechNet Utrecht in samenwerking met verschillende bedrijven, MBO instellingen, opleidingsbedrijven en -fondsen voor de 5e keer het Feest van de Techniek. Een Expo voor eerstejaars scholieren waar zij uiteenlopende facetten van techniek en ICT kunnen ontdekken. De Expo is van 5 tot en met 9 november 2018 in het CAB-gebouw in Utrecht. Een Expo voor eerstejaars scholieren waar zij uiteenlopende facetten van techniek en ICT kunnen ontdekken. De Expo is van 5 tot en met 9 november 2018 in het CAB-gebouw in Utrecht.

 

Techniek is de toekomst

In de wereld van nu is de technologie steeds verder in ontwikkeling. We gaan van zelfrijdende auto’s naar drones. Werken in de techniek biedt een enorm scala aan beroepen. Er komen steeds meer technische banen terwijl de stroom in technische opleidingen achterblijft. Het Feest van de Techniek geeft een mooie kijk op wat techniek en technologie inhoudt en wat de kansen in deze sector zijn. De leerlingen maken kennis met een groot aanbod aan technische beroepen. In het CAB-gebouw te Utrecht worden verschillende workshops en rondleidingen gegeven. Deelnemende bedrijven dit jaar zijn onder andere IBM, Boreco en het jonge bedrijf Sidekick Mattie.

 

Techniek leer je in de praktijk

Kennis maken met techniek is van grote invloed op leerlingen om uiteindelijk voor een opleiding in deze sector te kiezen. Het Feest van de Techniek is met name bedoeld om jongeren te enthousiasmeren en te stimuleren voor een technisch profiel te kiezen. Voor dit evenement hebben meerdere partijen de handen ineengeslagen om zo tot een succesvol Feest te komen. Die partijen zijn TechNet Utrecht, ROC Midden Nederland, scholen in het voorgezet onderwijs Willibrord Stichting en Nuovo Scholengroep en Installatiewerk Midden Nederland.

Het Feest van de Techniek is een belangrijke activiteit voor nu én de toekomst!

 

PROGRAMMA EN MEER INFORMATIE

De Expo is van 5 tot en met 9 november en is bedoeld voor 1e jaar VMBO-leerlingen en leerlingen van het praktijkonderwijs. Op 8 november is Klaas Verschuure (D66), wethouder van de gemeente Utrecht, gastspreker bij een ontbijtsessie. Dit ontbijt voor genodigden is er om vanuit TechNet Utrecht in gesprek te gaan met betrokken ondernemers, het onderwijs en de overheid om samen op te trekken in het enthousiasmeren van jongeren voor Techniek/Technologie i.v.m. kwalitatieve en kwantitatieve frictie op de arbeidsmarkt.

 

Het programma is elke dag van 9.00 tot 16.00 uur gevuld met verschillende activiteiten. Meer informatie is te vinden op de website van het Feest van Techniek: www.feestvandetechniek.nl

 

De Expo bevindt zich in het CAB-gebouw, CAB- Rondom Cartesiusdriehoek te Utrecht.