Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick Off STO Eemland

22 januari 2020 @ 08:00 - 10:00

De 5 techniekscholen (Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode onderwijs) zetten de komende jaren samen met het regionale MBO en bedrijfsleven techniek stevig op de kaart van het voortgezet onderwijs.

 

Gezamenlijk jongeren op diverse wijzen laten kennismaken met het mooie technische werkveld én werken aan inhoudelijk sterk technisch. Dat is waar Stichting TechNet Eemland zich afgelopen jaren voor in heeft gezet én waar Sterk Techniekonderwijs de komende voortgang aan zal geven.

 

Techniek voor vmbo leerlingen
Tijdens de vmbo Week van de Techniek – 20 tot en met 24 januari 2020 – zullen 1500 vmbo leerlingen kennis maken met het brede, technische werkveld. Van de bouw, installatietechniek, tot motorvoertuigen, metaal, ict en techniek en robotica. Ook is er aandacht voor de link met techniek in andere sectoren, zoals de techniek in de zorg.

 

De vmbo Week van de Techniek vindt plaats in de Wereld van Techniek, Hardwareweg 15 in Amersfoort, waar Bouwmensen Amersfoort jaarlijks haar hal beschikbaar stelt.

 

Gezamenlijke aftrap Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o.
Op woensdag 22 januari is de officiële aftrap van Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o.. Onderwijs, bedrijfsleven en overheid starten het project gezamenlijk tijdens een feestelijk ontbijt op locatie Wereld van Techniek.

 

Rolf Hut houdt een inspirerend betoog over het inspireren van leerlingen en de inzet van huis tuin en keukenmaterialen voor het ontwikkelen van techniek en mechaniek. Rolf Hut is wetenschapper aan de TU Delft motiveert zijn studenten om te leren door te ontdekken, bouwen en doen.

 

De wethouders van gemeente Amersfoort – Fatma Koser Kaya, Nijkerk – Mariëlle Broekman en Utrechtse Heuvelrug – Chantal Broekhuis zullen hun visie op de plannen tijdens deze bijeenkomst delen.