Ernst-Jan Stigter wordt de nieuwe voorzitter van Nederland ICT

Ernst-Jan Stigter (algemeen directeur Microsoft Nederland) wordt de nieuwe voorzitter van Nederland ICT. Hij neemt per 1 juli het stokje over van Jeannine Peek (algemeen directeur Dell). De benoeming van Stigter werd vandaag definitief op de algemene ledenvergadering van Nederland ICT.

 

Stigter is sinds 2016 lid van het algemeen bestuur van Nederland ICT. Als portefeuillehouder Onderwijs en Arbeidsmarkt heeft hij zich onder andere ingezet om ICT-vaardigheden van werknemers te verbeteren en digitale geletterdheid te verankeren in het curriculum van het onderwijs.

 

“Nederland heeft alle eigenschappen om optimaal te profiteren van de kansen die de huidige digitale transformatie biedt”, zegt Stigter. “De kansen liggen niet alleen binnen onze branche, maar in alle sectoren van de maatschappij. Ik kijk ernaar uit om hier samen met Nederland ICT verder aan te bouwen.”

Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT: “Ik wil Ernst-Jan van harte welkom heten als voorzitter van de vereniging en ik kijk uit naar onze samenwerking.”
Met de benoeming van Stigter neemt Nederland ICT afscheid van Jeannine Peek als voorzitter van de vereniging.

 

“Jeannine heeft de afgelopen jaren op een nuchtere en daadkrachtige manier leiding gegeven aan de branchevereniging.” zegt Lotte de Bruijn. “Ik wil haar bedanken voor haar enorme inzet en betrokkenheid bij Nederland ICT.”

Peek blijft actief als lid van het algemeen bestuur.

 

Bron: https://www.nederlandict.nl/news/ernst-jan-stigter-wordt-nieuwe-voorzitter-nederland-ict/