MBO Amersfoort opent De Garage feestelijk

“Geen simulatie, alles is echt!”, zei cvb-lid Gert-Jan Lantinga donderdag 24 mei bij de officiële opening van De Garage. In De Garage, een nieuw onderwijsbedrijf van MBO Amersfoort, leren studenten het vak van automonteur. In de praktijk. Met echte auto’s, echte problemen en echte klanten. Hij wenste De Garage “succes met de eerste stappen in het commerciële moeras.”

 

De Garage is een universeel garagebedrijf voor apk, onderhoud en reparatie van alle automerken. In De Garage werken, naast ervaren automonteurs, ook studenten van de opleiding autotechniek van MBO Amersfoort.

 

Wethouder Bertien Houwing toonde zich blij met dit nieuwe onderwijsbedrijf. “Een geweldig bewezen concept. Een mooie leersituatie, die goed overeenkomt met de praktijk, waardoor je straks met je diploma klaar bent voor het echt werk. Daar wil de gemeente Amersfoort graag een steentje aan bijdragen.” Zij doelde onder meer op het Toekomstfonds, dat geld beschikbaar stelt voor een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. “Er is talent genoeg, laten onderwijs, overheid en bedrijfsleven die talenten benutten!”

 

Er was ook veel belangstelling vanuit de beroepspraktijk. Piet Aanraad (onder meer oud-directeur Jaguar Nederland, en oud-voorzitter Stichting overlegorgaan APK) sprak met name de studenten toe: “Geloof in jezelf! Als je in jezelf gelooft, kun je alles, dan ontstaan er wonderen. Techniek heeft de toekomst. En met Sjoerd Kok aan het roer wil je hier zijn!”

 

Het officiële gedeelte werd afgesloten met een technisch snufje: studenten lieten een Tesla ‘bewegen’ op muziek.

 

De Garage zit op de Modemweg 3 in Amersfoort en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

 

Bron: https://www.mboamersfoort.nl/nieuws/de-garage-feestelijk-geopend/