De Associate Degree als doorbraak in leven lang ontwikkelen

De Vereniging Hogescholen en de MBO Raad ondertekenden op de eerste landelijke Associate Degree conferentie een convenant om heldere afspraken te maken en te zorgen dat de AD goed ingebed wordt in het stelsel van hoger onderwijs.

 

De AD kan een oplossing zijn voor uitval in het HBO, en  geeft veel kansen voor doorstroom naar het reguliere HBO en eventueel de universiteit.

 

Jan Bogerd (voorzitter Hogeschool Utrecht) ondertekende namens de Vereniging Hogescholen en legt uit waarom er een convenant is getekend. “Ik denk dat zowel het mbo als het hbo erg enthousiast zijn over de AD. Er is hier veel ambitie, maar hier en daar moet er wel wat ordening aangebracht worden in al die enthousiasme en ambitie. Als je een nieuwe propositie ontwikkelt in het hoger onderwijs, dan moet je dat wel zorgvuldig doen. Wij vonden als MBO Raad en Vereniging Hogescholen dat het goed was om afspraken met elkaar te maken.”

 

Volgens Ton Heerts (MBO Raad) kan de AD ook eindelijk beweging brengen in de langlopende discussie over leven lang ontwikkelen. “De AD heeft enorme potentie voor leven lang ontwikkelen. Wanneer een afgestudeerde mbo’er zegt: ik ga werken, maar ik wil eigenlijk ook nog wel de AD in deeltijd doen, om misschien later nog een keer een stap te maken. Dan komt werken in combinatie met leren in de baas zijn tijd, of deels in de baas zijn tijd ook echt los.”

 

Klik hieronder voor het volledige bericht

De Associate Degree als doorbraak in leven lang ontwikkelen