Aanmelden HAVO Techniek experience TechNet Eemland

In de week van 12 tot 16 november 2018 organiseert Stichting TechNet Eemland voor de HAVO Techniek Experience 2018 in de regio Eemland. Bedrijven in de regio Eemland laten HAVO leerlingen kennismaken met techniek.

 

Tijdens deze dagen maken HAVO leerlingen op actieve en verrassende wijze kennis met dagelijkse en innovatieve techniektoepassingen. Een interessant programma voor jongens én meisjes. Het programma duurt ongeveer 2 uren en is gericht op 2e (of 3e jaars) HAVO leerlingen die hun studierichting gaan kiezen.

 

Programma HAVO – 12  tot 16 november 2018  Het programma duurt 2 uren. Naast een rondleiding in het bedrijf, is er ruimte om in gesprek te gaan met medewerkers van het bedrijf én gaan de leerlingen actief aan de slag met een doe-opdracht/workshop. Doen staat centraal. Leerlingen gaan aan de slag met praktische opdrachten techniekbreed. De workshop verschilt per locatie. Van korte opdrachten in de techniekquiz tot het lezen van een bouwtekening, werken met metaal, het in elkaar zetten van een windmolen op zonne energie, het ontleden van een baggerpomp tot het ontdekken van de onderdelen van een truck en een kijkje in de techniek in het ziekenhuis. Ter voorbereiding vindt u hier voorbeeldvragen voor het bedrijfsbezoek en interview)

 

Op iedere locatie is plaats voor maximaal 30 leerlingen. Leerlingen nemen in kleine groepen deel aan het programma op de locatie, zodat er ruimte is voor interactie.

Meer informatie of wilt u leerlingen aanmelden? Klik dan hier