3 oktober: Kick off Sterk Techniekonderwijs

Van plan naar actie!

 

Op donderdag 3 oktober 2019 van 10.00-17.00 uur vindt de landelijke Kick-off van Sterk Techniekonderwijs (STO) plaats! Een trots moment, want wat is er hard gewerkt: nieuwe samenwerkingsverbanden zijn gevormd in de regio en ambitieuze plannen voor een toekomstbestendig technisch vmbo zijn ingediend. Een feestelijk moment ook, want het gros van de plannen is al goedgekeurd! De overige regio’s zijn nu nog hard aan de slag, maar het streven is dat ook zij in januari 2020 van start kunnen met de uitvoering van de regioplannen.

 

Voor wie?

De kick-off is bedoeld voor projectleiders en contactpersonen van Sterk Techniekonderwijs, het technisch vmbo (docenten, penvoerders, schoolleiders, teamleiders, bestuurders), personen die direct betrokken zijn bij de uitvoering van de plannen uit het: vmbo, bedrijfsleven, mbo, po, vso, pro, aoc’s en (regionale) overheden.

 

Aanmelden kan via: https://inschrijvingconferenties.nl/Kick-off-Sterk-Techniekonderwijs/

 

Programma

09.00-10.00 uur: Inloop en aanvang

10.00-11.00 uur: Plenaire opening
De dagvoorzitter Jan van Nierop gaat in gesprek met onder andere minister Slob, voorzitter van de beoordelingscommissie STO Michaël van Straalen. Keynote spreker Jolein Mes geeft u een korte teaser over hoe we jongeren kunnen enthousiasmeren voor techniek.

11.15-12.45 uur: STO-route
In hoog tempo wordt u geleid langs een STO-route van inspirerende presentaties, workshops en succesverhalen. U passeert in de route de volgende thema’s:

  • Ervaar de mogelijkheden binnen techniek.
  • Samenwerking in de keten en het bedrijfsleven.
  • Jij als docent: de taal van leerlingen.
  • Van plan naar actie.

12.45-13.30 uur: Netwerklunch

13.30-15.00 uur: STO-route
We wisselen kennis uit over de gestelde ambities in de regioplannen en hoe we dit in de praktijk zo succesvol mogelijk uitvoeren. Dit doen we in een superbrainstorm met 500 deelnemers! Daarna volgt een masterclass van een keynote spreker.

15.00-15.45 uur: Plenaire afsluiting
De dagvoorzitter blikt terug op het programma en sluit de dag af. Daarnaast krijgt u meer informatie over de ondersteuning de komende periode vanuit de organisatie. Tot slot de bekendmaking van de prijswinnaar ‘Stimulering van techniek in de regio’. 

15.45-17.00 uur: Netwerkborrel

 

Locatie

Het evenement vindt plaats in Media Plaza in Utrecht.